„За мен Йовица Арсич един вид никога не е напускал България. Бяхме в изключително близки отношения. От 2009-а той непрекъснато посещаваше отбора и беше близо до отбора. За мен той е най-навътре с проблемите, които имаме и най-добре познава българския манталитет. Сигурен съм, че той ще се справи и ще се върнем там, където ни е мястото. Нямаме договор с никой с изключение на двамата млади Николай Грозев и Крис Минков“, коментира пред Гонг спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков. 

„Това е добре от една страна, защото Йовица започва на чист. Ще искаме да привлечем доста български играчи, около 9. Листът е пред него и работим в тандем. За мен е голямо удоволствие и много се радвам, че той се завръща при нас“, добави още Везенков. 

„Това са Божидар Аврамов, Иван Лилов влиза в нашите планове, Митко Димитров, Веско Веселинов, Тенчо Банев, да не пропусна някой, Чавдар Костов. Това са нашите момчета и започваме по най-бързия начин работа. Аз ще имам среща с Капикьони. Много ще се радвам, ако приключим по най-бързия начин привличането на българските играчи“, сподели още Сашо Везенков. 

„Подали сме заявка за Еврочалъндж и сме платили таксата за участие. Такъв е регламентът. Тази година ние сме втори и ще играем в турнира, който ни се полага“, заяви още Везенков.