Медиите в Гърция отдадоха заслуженото на силната игра на българския баскетболист Александър Везенков с екипа на Арис през изминалия сезон. 206-сантиметровото крило категорично спечели наградата за най-добър млад баскетболист на първенството на южната ни съседка. Той получава наградата за втора поредна година, а клубният сайт на Арис публикува официалните резултати.

Общо 39 журналисти са гласували за Везенков да бъде №1 в анкетата, пише bball.bg. Петима са му отредили второ място в класацията и трима са го поставили трети. Българинът е категорично на върха сред колегите си с актив от 130 точки.

Почти на половина са гласовете, които е получил голямата надежда на гръцкия баскетбол и на Олимпиакос Йоанис Папапетру. Третото място е за съотборника на Везенков в Арис Лефтерис Бохоридис, за когото се говори, че може да премине в пакет с него в Панатинайкос, тъй като двамата ползват услугите на един и същ мениджър - Никос Лотсос.

„Благодаря за доверието. За мен тази награда е въпрос на голяма чест. Дължа я на съотборниците си, на треньорите си и на цялото ръководство на Арис, които ми вярват и ми помагат, които ми дават път да вървя напред“, коментира Везенков.