След шампионатния двубой между тимовете на Лукойл и Берое, завършил с успех за „студентите” с 72:65, старши треньорът на старозагорци Любомир Минчев сподели, че неговият тим е бил напълно равностоен на своя именит съперник. Ето какво заяви още наставникът на „зелено-белите”:

„Изиграхме един равностоен мач с Лукойл. Те играха много здраво в защита и аз се радвам, че стояхме равностойно на тях с изключение само на първите няколко минути, в които те натрупаха преднина. През останалото време пак ще повторя – бяхме напълно равностойни. Играхме много добре в защита, като успяхме да ги ограничим до 72 точки – нещо, което малко тимове успяват да направят. За съжаление допуснахме да ни вземат доста борби в нападение и това. Това, което се оказа решаващо според мен бяха точно няколко борби в нападение и 1-2 по-слаби защити в края на мача, в които те ни вкараха лесни кошове. Другият ключов момент бе, когато разликата бе само 4 точки и те бяха под напрежение, но за съжаление не успяхме да реализираме, защото имахме лоша организация в нападение. Тази грешка моментално бе наказана от Лукойл и това може би им даде нужното спокойствие да затворят мача в своя полза. От една страна съм доволен, защото бяхме равностойни на съперника, но от друга обаче смятам, че можехме още повече да ги затрудним, а защо не и да ги победим – накрая можеше да се случи и подобен сценарий.

Предвид сериозната пауза до следващия двубой на Берое в първенството – домакинството срещу Левски на 3 декември, старши-треньорът на старозагорци заяви:

„Трябва да имаме контролна среща, но все още не сме уточнили съперника. Така ни се получи програмата, че ще имаме над 2 седмици без официален мач. От една страна за нас е негативно, що се касае до игровия ни ритъм. Определено обаче паузата идва в точен момент за нас, предвид травмата на Тихомир Желев, който ще отсъства дълго време и това, че трябва да потърсим играч, който да го замести, тъй като ротацията в състава ни става по-къса. Така че по-скоро е позитивно, защото ще можем да намерим правилните хора за тима”, уточни Минчев.