Левски спечели с лекота с 96:72 при гостуването на Спартак  Плевен в последен мач от 6-ия кръг в Националната баскетболна  лига. Шампионите надиграха убедително своя съперник и записаха пета  победа от началото на сезона.

В отделните части резултатът беше 12:27, 22:23, 22:32, 16:14 в полза на гостите от София. Те натиснаха здраво от самото начало на мача и на практика решиха всичко още до почивката. 

Те поддържаха аванс от 15-20 точки и след почивката, като на моменти авансът им надхвърли и 30 точки. В последната четвърт обаче момчетата на Тити Папазов си позволиха да се отпуснат и така домакините понамалиха изоставането си до 24 точки. 

Петима състезатели на "сините" завършиха с двуцифрен точков  актив. Най-резултатен бе Димитър Димитров с 19 точки, Димитър  Ангелов и Николай Върбанов добавиха по 17. 

Павел Иванов остана в София заради контузия, Милян Пупович също не бе в групата на Левски по неясни причини, а Христо Захариев бе на пейката, но продължава да лекува травма в ребрата и не взе участие в двубоя. В петък Левски пътува за Сърбия, където в събота му предстои мач от Адриатическата лига с Металац Валево.

Колкото до Спартак, с 15 точки за тима се отличи Васил Александров, а по 14 добавиха Михаил Танев и Милен Захариев. Това обаче не се оказа достатъчно за плевенчани да измъкнат нещо от този мач. 

Така с 11 точки Левски излезе на върха  в класирането, а в следващия кръг гостува на Лукойл-Академик. Към този момент обаче "студентите" са с мач по-малко и могат да си върнат позицията още след следващия мач.