Междунардоният проект „Фенове срещу насилието“ ще продължи с международна среща в София. От 28-и до 30-и октомври в столицата ни ще се съберат привърженици на баскетбола от България, Турция, Испания, Хърватска и Литва, съобщиха от българската федерация по баскетбол.

Гостите ще имат възможност да се запознаят с сторията и върховете на българския спорт с посещение в Музея на спорта в Националния стадион „Васил Левски“, като участие ще вземе и президентът на централата Георги Глушков.

Върхът на заниманията на феновете и демонстрация на идеята на проекта – толерантност и спокойно посещение на баскетболен мач ще бъде посещението на срещата от III кръг на НБЛ Виваком между Рилски спортист и Левски в Самоков в събота, 29-и октомври.

Проектът „Фенове срещу насилието“ е инициатива на Турската баскетболна федерация и се провежда успоредно и в България, Литва, Хърватия и Испания.

Проектът цели създаване на идентичност да бъдеш повече баскетболен фен, отколкото фен на определен отбор чрез повишаване на баскетболната култура на феновете. Той е част от програмата на „Еразмус +“.