Александър Тодоров ще води Балкан и през новия сезон. Македонският специалист имаше договорка с румънския Ровинари, но след като условията в северната ни съседка не удовлетвориха неговите изисквания, той реши да се завърне в Ботевград, където миналия сезон започна обещаващ проект.

Тодоров и неговите баскетболисти играха на полуфинал в НБЛ и Балканската лига миналата година, и взеха бронза в регионалната надпревара.

Изпълнителният директор на клуба Цветан Луканов потвърди новината пред botevgrad.com,  като заяви: "Бяхме в преговори с няколко специалисти - от Словения, Хърватия и Македония, а имахме и отправена официална покана за поста към Георги Младенов. Той имаше на разположение повече от седмица, за да даде своя отговор. От повторната ни среща обаче стана ясно, че БК Балкан не може да приеме поставените от него изисквания. Затова отправихме запитване към досегашния треньор Александър Тодоров дали ще може да продължи работата с отбора при променени условия. Става дума за намаления бюджет на тима, който е редуциран с около една трета в сравнение с миналия сезон. Въпреки известни здравословни проблеми при него, той прие офертата. Възнаграждението му  ще бъде намалено с толкова, с колкото е съкратен бюджетът на клуба".

"Вече имаме определена яснота и за селекцията. Разликата в сравнение с миналата година ще бъде, че тя ще завърши в края на февруари", каза още Цветан Луканов.