Канада победи с 3:0 гейма Финландия с мач от втората фаза на волейболния Мондиал в Полша. След първи две доста вълнуващи и напрегнати части, „кленовите листа” постигнаха сравнително лесен успех в третия гейм, като мачът се разви при 27:25, 27:25, 25:19.

След оспорван първи гейм, продължил повече от половин час, Канада успя да да спечели с 27:25. В доста епизоди от първата част двубоят вървеше точка за точка, но все пак в решителните моменти „кленовите листа” демонстрираха класа и се поздравиха.

По аналогичен начин се разви и вторият гейм, в който отново финландците оказаха значителен отпор, като затрудниха максимално съперника си. Въпреки това Канада успя да затвори частта при същия резултат, при който го стори и в първия гейм – 27:25.

При резултат 2:0 гейма в полза на „кленовите листа” третият гейм започна по доста по-лесен начин за канадците. Те бързо поведоха, като резултатът набъбна до 14:8, а комфортният им аванс бе увеличен на 7 точки.

В отделни моменти от тази трета част финаландците показаха самочувствие, но така и не успяха да демонстрират онова, което показаха в предходните два гейма. Така Финладния се поздрави с чист успех в мача след 25:19.

Невероятен двубой изнесе Гавин Шмит, който бе най-резултатен за канадците. Той се отчете с 21 точки за успеха и бе неудържим в атака.

В класирането на Група F, Канада е на 3-о място с 10 точки, а Финландия е на 6-а позиция с 2 пункта.