Сподек Арена в град Катовице ще приеме най-вълнуващия мач от тазгодишното издание на Световното първенство по волейбол, което ще се състои в Полша. Забележителното съоръжение ще бъде действащо от началото на шампионата, до неговия край, като феновете на играта ще могат да се насладят на голям брой вълнуващи срещи.

Сподек Арена ще е домакин на мачовете от Група B с участието на тимовете на Бразилия, Германия, Финландия, Куба, Корея и Тунис. Във втория етап от надпреварата ще посрещне част от тимовете, класирали се в Група F, а в третата фаза на турнира ще е домакин на срещите от Група G.

В Сподек Арена ще бъде определен шампионът на планетата по волейбол на 23 септември. Ден по-рано, отново в същата зала ще се изиграят и двата полуфинала на надпреварата.

Град Катовице е разположен в историческия регион Силезия, или по-точно в югоизточната част на Полша. През града минават две реки – Клодница и Рава.

Сподек Арена е завършена през 1971 година. Залата е най-голямото подобно съоръжение в Полша по онова време. Арената е модернизирана няколко пъти, като за последно това се случи през 2011 година. Днес това е единственото напълно климатизирано съоръжение в Полша, а целият комплекс заема площ от 7 хектара.

Сподек Арена може да побере 11 хиляди души. През последните години залата бе домакин на изключително голям брой спортни събития, концерти, шоу програми, в това число и на лед, циркови представления, опери и други.

В комплекса има още ледена пързалка, която е отворена целогодишно, закрит плувен басейн, две сауни и много други.