Отборът на Германия спечели бронзовите медали на Световното първенство по волейбол в Полша. Бундестимът, който демонстрира постоянство по време на целия турнир, триумфира в малкия финал срещу Франция с 3:0 гейма.

Волейболистите на Германия прекъснаха 44-годишна пауза, в която страната не е печелила медал от шампионат на планетата. За последно през 1970 година, в България, Източна Германия спечели златото.

44 години по-късно, в „Сподек Арена“ в Катовице, треньорът Витал Хейнен успя да пребори голямата конкуренция и да изведе своя състав до третото място.

На предишното Световно първенство през 2010 година в Италия, Германия завърши на 8-а позиция.

Отборът на Германия категорично търсеше победата повече от своя съперник, спечелвайки първата част с 25:21 точки. Франция опита да се противопостави във втория, но отново допусна съперникът да вземе частта с 26:24 точки, а последният трети гейм отново бе на сметката на Германия след 25:23.

За успеха с 19 точки се отчете Грозер, а след него Денис Калибреда и Себастиан Шварц завършиха с по 12 точки. За "петлите" Антонин Рузие завърши с 12 точки.

По-късно днес е финалът между Полша и световния шампион - Бразилия. Срещата можете да наблюдавате в Gong.bg и по Нова спорт.