Един от лидерите на волейболния национален тим на България Теодор Салпаров заяви след успеха над Китай, че „лъвовете“ не са имали право на грешка след загубата от Канада. Салпаров похвали голяма част от младите състезатели и допълни, че са радващи спечелените три точки.

„Със сигурност имаше напрежение, защото след изпуснатия мач срещу Канада нямахме право на грешки особено срещу отбори като Китай и Русия. Наистина гледахме видео, че Китай натиска на сервис, те умеят да играят в защита. Държаха се в мача като равен с равен. Мисля, че можеше да ни пречупят в някои моменти. Хубаво е, че въпреки че не показахме кой знае какъв волейбол, взехме точките. От личен опит казвам, че тежи това, което се случи с Канада“, започна Салпаров.

„След 20-ата точка доста трудно затваряме геймове. Бяхме на приливи и отливи. Отборът игра с напрежение, но се радвам, че така се стече мачът и спечелихме. Радвам се и за Тошко Скримов. Хубаво включване на Градинаров. Трябва да използваме всички състезатели на такъв форум, за да имаме смени, когато станат напечени мачове, като тези с Канада“, каза още Скримов.