Волейболният национален отбор на Пуерто Рико буквално шокира Италия, след като се наложи с 3:1 гейма. В отделните части двубоят от Група D на Мондиала в Полша завърши при 19:25, 25:19, 25:23, 25:22.

Успехът на пуерториканците бе още по-изненадващ на фона на статистиката, която показваше, че до тази среща екзотичната селекция нямаше спечелен гейм на Мондиала в Полша.

Срещата започна по логичен начин, след като „адзурите“ спечелиха първия гейм с 25:19, но от този момент насетне събитията на терена бяха доста изненадващи.

Във втория гейм Италия загуби с 19:25, а така резултатът бе изранен. Това донесе увереност на пуерториканците, които се впуснаха още по-настървено в третата част – в опит да направят пълен обрат. Усилията им бяха възнаградени и те се поздравиха с успех – 25:23.

Пуерто Рико победи Италия

източник: БГНЕС

Явно още зашеметени от случилото се третия гейм, италианците отстъпиха инициативата и така загубиха и четвъртата решителна част с 22:25.

В топ-играч на победителите се превърна Маурис Торес, който се отчете с цели 26 точки за забележителния успех на състава си.

В класирането на Група D Италия е на 4-а позиция с 5 точки, а Пуерто Рико е последен (6-и) с 3 пункта.