Новият селекционер на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов записа победа при неофициалния си дебют начело на "лъвовете". Неговите момчета победиха с 3:1 Белгия в залата в Ботевград. 

В отделните части резултатът беше 20:25, 25:22, 25:21:28:26. С този мач беше поставено началото на проверките преди Световното първенство, което започва в края на месеца в Полша. 

Константинов заложи на състав с Андрей Жеков, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Цветан Соколов и либеро Теодор Салпаров. До края шанс за изява получиха още Тодор Скримов и Светослав Гоцев.

Националите биха Белгия в Ботевград

източник: botevgrad.com

Първият гейм не се разви особено добре за нашите момчета. Те бяха разконцентрирани при посрещането и допуснаха на моменти белгийците да водят с девет точки. В крайна сметка те наваксаха малко от изоставането си, но това се оказа недостатъчно и те го загубиха с 20:25. 

Нещата се промениха във втората част и това помогна на българите да я вземат с 25:22 и да изравнят за 1:1. В третия гейм всичко развиваше точка за точка до първото техническо прекъсване. Тогава на сервис застана Ники Пенчев, след неговите изпълнения нашите дръпнаха с пет точки и до края запазиха преднината си, за да бият с 25:21 и да поведат с 2:1.

Националите биха Белгия в Ботевград

източник: botevgrad.com

В края на последната част настъпи и отпускане в редиците на нашите. Те водеха с 24:21, но позволиха на белгийците да изравнят за 24:24. Но въпреки главоболията накрая, момчетата на Пламен Константинов взеха частта с 28:26 и спечелиха първа победа на старта на контролите.

Националите биха Белгия в Ботевград

източник: botevgrad.com