България и Италия ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година! Новината бе оповестена от президента на българската федерация Данчо Лазаров след заседание на изпълнителния комитет на ФИВБ в Лозана.

Днес бе подписан договора между световната централа, българската и италианската федерации за организиране на Световното първенство през 2018.

Контрактът бе подписан от Ари Граса - президент на ФИВБ, Данчо Лазаров - президент на българската федерация и Карло Магри – президент на италианската федерация, в присъствието на Александър Боричич – президент на ЦЕВ и Министърът на младежта и спорта в България Красен Кралев.

„Този факт е следствие на едногодишните усилия на българска федерация по волейбол, които днес се увенчаха с успех“, заяви за официалния сайт на волейболната ни централа президентът Данчо Лазаров и добави:

„Искам да подчертая, че специална роля за спечелване на домакинството изигра и категоричната подкрепа на българското правителство. Сега ни чака много работа до 2018 година, но аз съм сигурен, че ще се справим, така както се справихме с Европейското първенство 2015. Това е голям ден за българския волейбол и аз поздравявам всички почитатели на волейбола, състезатели, треньори и деятели“.

На 15 януари 2016 на специално заседание, отново в Лозана  ще бъде обсъдена формулата, по която ще се проведе Световното първенство.

Оповестено бе единствено, че формулата ще бъде една и съща за Световните първенства при мъжете и жените.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS