Българският национален отбор по волейбол загуби с 0:3 гейма и втория си мач от гостуването на Сърбия в Световната лига. В отделните геймове сърбите се наложиха с 25:23, 25:21 и 25:14.

След като в петък допуснаха поражение с 0:3, в неделя момчетата на Камило Плачи оказаха още по-малка съпротива на своя съперник като истинска интрига имаше само в първата част.

България така и не успя да победи западните си съседи в четирите мача помежду им в тазгодишното издание на турнира. За нашите това бе общо девета загуба от 10 мача и те остават твърдо на последното място в групата.

Най-резултатни за „лъвовете“ със скромните 7 точки бяха Тодор Скримов, Николай Николов и Цветан Соколов. Над всички в двубоя бе звездата на домакините Александър Атанасиевич, който реализира 18 точки и тотално отчая българския отбор.

Мачът започна добре за момчетата на Камило Плачи, които при първото техническо прекъсване водеха с 8:6. Сърбия бе напред в резултата за първи път при 13:12, а този аванс се запази до 20:19, когато неуспешна атака на Цецо Соколов увеличи аванса на сърбите.

Последва щастлива точка на Соколов с рамо и топка в аут на Ковачевич. Видео повторенията обаче показаха, че е имало контакт с мрежата и така точката бе за Сърбия. Българите все пак успяха да изравнят за 22:22 след силен сервис на Скримов и последвал блок на Йосифов.

За съжаление обаче последваха две последователни точки в полза на съперника ни, който при втората си възможност за затваряне на сета успя да го стори – 25:23.

Вторият гейм за съжаление не се разви по-добре за нашите, които губеха със 7:8 на първо техническо прекъсване и с 14:16 на второто. Страхотната игра на Атанасиевич тотално отчая българите, които не намериха начин да върнат пасива, а в крайна сметка геймът завърши при резултат 25:21 за домакините.

Третият гейм пък бе решен още в самото му начало, след като сърбите направиха 8 поредни точки, за да поведат с 8:0. До края мачът просто се доиграваше, а крайният резултат в гейма бе 25:14.

Съставът на България: Тодор Скримов 7, Виктор Йосифов 4, Тодор Алексиев 5, Николай Николов 7, Цветан Соколов 7, Добромир Димитров 1 и либеро Теодор Салпаров (Валентин Братоев 2, Николай Пенчев 2, Венелин Кадънков 3)