Националният стадион във Варшава е една от най-добрите и многофункционални спортни арени в Европа. Именно на него ще бъде дадено началото на Световното първенство по волейбол, колкото и странно да изглежда това.

На съоръжените са се състояли концерти на изключително популярни изпълнители по цял свят, сред които Бионсе, Депеш Мод, Пол Маккартни и други.

Стадионът е бил домакин на голям брой футболни мачове, като повече от 1 милион души са посетили съоръжението за календарната 2013 година.

Капацитетът на стадиона е 58 145 зрители, а подвижният покрив, който покрива изцяло съоръжението му дава възможност да посреща и по-различни спортни събития, като ключовия за поляците мач на откриването от шампионата по волейбол.

На 30 август Националният стадион във Варшава ще е домакин на срещата Полша – Сърбия от Група А на надпреварата. Организаторите със задоволство разкриха още преди месеци, че мачът на откриването е изцяло разпродаден.

Стадионът разполага с паркинги на два етажа за 1700 автомобила, 40 лифта и 34 асансьора, а също така и със специална инфраструктура за хора с ограничени възможности. 

На това съоръжение ще се проведе само един-единствен мач от шампионата - този на откриването.