Изпълняващият длъжността селекционер на националния отбор по волейбол Найден Найденов обяви, че ще пусне двама ключови състезатели в почивка, а други трима ще лекуват контузии и няма да могат да вземат участие в предстоящите два мача от Световната лига срещу Русия. Срещите са в София през уикенда.

„Проведохме няколко разговора и тези, които остават в момента в отбора, ще избистрят малко главите и ще излязат с желание срещу Русия”, сподели наставникът.

„Имаме пет промени – Виктор Йосифов, Скримов и Ники Николов отпадат, заради контузии, преценихме, че е по-добре да започнат възстановяването от сега. Салпаров и Тошко Алексиев също излизат в почивка. Това е по моя преценка, защото не е много приятно от 10 мача да имаш 9 загуби, а по-голяма от тежестта пада върху тях. Важно е те да си починат, независимо, дали аз ще съм треньор след това. Трябва да се възстанови тяхното психическо равновесие, а и това е един шанс за младите”, каза още Найденов.

„Разговарях с всички състезатели и за мен най-важното е, че трябва да разберем, че ако не сме единни, нищо няма да постигнем. Те трябва да са едно, иначе виждате докъде я докарваме”, сподели още треньорът.