Отборът на Канада изигра достоен мач срещу световния волейболен хегемон Бразилия. Макар че загубиха с 0:3 (19:25, 23:25, 27:29), северноамериканците дадоха сериозен отпор на „селесао”, който на моменти откровено подцени съперника си и можеше сериозно да си изпати заради това във втория и в третия гейм.

Първата част тръгна доста изненадващо, като сочените за аутсайдери „кленови листа” влязоха много уверено в мача. Момчетата на Глен Хоуг показаха силна игра в атака и взеха първо техническо прекъсване при 8:6 в своя полза.

Постепенно нещата започнаха да си идват на мястото и селекцията на Бруно Резенде разгърна силата си при началния удар. Мурильо изведе „селесао” напред за 13:12, а втората техническа пауза беше при 16:14 за южноамериканците. Доминацията им се засили в следващите минути и Лукарели помогна за създаването на комфортен аванс при 20:16. В крайна сметка геймът беше спечелен с 25:19 от световните шампиони.

Вторият гейм беше далеч по-оспорван, като почти през цялото време вървеше точка за точка. Водачеството се сменяше периодично, а драмата настъпи при достигането до 20-ата точка. Тогава Канада направи брейк точка благодарение на аут на Сидао и поведе с 21:20. Бразилците взеха таймаут и след него успяха на свой ред да направят обрат след сбъркана атака на Шмит. Последва и още една точка за 23:21, а след това „селесао” спечели частта с мощни атаки на Лукарели и Висото.

Последната част беше истинското украшение на мача, след като бразилците отново трябваше да се борят сериозно, за да стигнат съперника, който се откъсна с 16:12 при второто техническо прекъсване. Гавин Шмит отново беше движещата сила в атака за канадците, а по доста инфарктен начин играчите на Резенде се нуждаеха от пет мачбола, за да спечелят срещата от нашата група F.