Националният отбор на България по волейбол спечели срещу Беларус, в контрола, играна в Талин. Волейболистите на Силвано Пранди сe наложиха с 3:1, в отделните части 29:27, 25:23, 20:25, 25:20. След официалния край на двубоя се изигра още един гейм, отново спечелен от българите.

Утре, 6 септември, от 18,00 часа българско време, националите ни ще играят с домакините от Естония, които вчера победиха със същия резултат Беларус. Това ще бъде последната проверка за България преди началото на Европейското първенство следващата седмица.

За първи път в игра се появи Тодор Скримов, който изкълчи десния си глезен по време на решителния мач с Бразилия от олимпийската квалификация във Варна преди месец. Посрещачът остана на полето до края на третия гейм и записа 7 точки (41% ефективност в атака, 59% позитивно и 36% перфектно посрещане).

Освен Скримов като титуляри започнаха Николай Пенчев, Георги Сеганов, Цветан Соколов, Виктор Йосифов, Алекс Грозданов и Теодор Салпаров като либеро. До края на мача Пранди пусна в игра всички състезатели без Розалин Пенчев, заради мускулно разтежение.

Най-резултатен за победата бе Цветан Соколов с 21 точки (60% ефективност в атака).