Селекционерът на мъжкия национален тим на Сърбия по волейбол Игор Колакович заяви, че тимът не е сред фаворитите на започващото след дни Световно първенство в Полша. Колакович добави, че отборът има голямо желание да поднесе изненада и да се намеси в борбата за медалите.

Сърбите са в група А в компанията на Аржентина, Австралия, Венецуела, Камерун и домакините от Полша.

„Знаем, че не спадаме към групата на фаворитите за медали и никой не ни смята сред тях, но имаме голямо желание, както на миналото Европейско първенство, когато пак не ни уважаваха, да опитаме да се борим за някое от първите места“, категоричен бе Игор Колакович преди заминаването за Полша.

„Очаквам голяма борба, ако стигнем до финалната фаза на шампионата. Това е едно от най-тежките волейболни състезания, дори по-тежко от Европейско първенство или Олимпиада“, добави Колакович.

Сърбия ще е в състав: Никола Йовович, Владо Петкович, Саша Старович, Александър Атанасиевич, Никола Ковачевич, Урош Ковачевич, Милош Никич, Неманя Петрич, Марко Ивович, Марко Подрашчанин, Драган Станкович, Сречко Лисинац, Никола Росич и Невен Майсторович. 

Сръбският национален тим пътува в четвъртък за Полша, а в първия си мач в събота излиза срещу домакините във Варшава.