Франция постигна решителна победа с 3:1 гейма (25:27, 25:23, 25:23, 25:20) отбора на Сърбия в изключително напечен мач от група Е на Световното първенство по волейбол в Полша. Успехът на практика гарантира първото място на „петлите” и с това продължаването в следващия кръг.

Антонин Рузие отбеляза 22 точки за победителите, а Ервин Нгапет добави 18 за успеха. За сърбите най-резултатен беше Александър Атанасиевич с 19 точки, но въпреки усилията му и тези на Никола Ковачевич (14 т.) и Сречко Лисинац (14 т.) балканците по всяка вероятност ще се простят с шансовете си за следващата фаза на турнира.

Първата част беше много оспорвана и блокадата беше това, което наклони везните в полза на Сърбия. Франция поддържаше лек аванс почти през цялото време, но в заключителните точки сърбите подобриха значително посрещането си и играта на блок, докато на свой ред започнаха да бомбардират съперника с начален удар. Никола Йовович даде сетбол на „плавите” за 26:25, а геймът беше спечелен с двойна блоката срещу Кевин Тили.

Във втората част всичко се реши при достигането на 20-ата точка, като Кевин Тили успя да даде аванс от 21:19 на французите с успешна игра по блока на съперника. Частта продължи точка за точка и „петлите” изравниха резултата.

В следващите два гейма блесна и звездата на Рузие, който беше почти неуловим при атака за съперника, а сърбите загубиха важно видео обжалване, което даде аванс на Франция – 24:22. След това Нгапет игра умело по блокадата, за да направи пълния обрат.

В четвъртия гейм сърбите опитаха да се борят, но след преминаването на десетата точка Франция постепенно започна да трупа преднина, която в крайна смета се оказа непосилна за преодоляване – 3:1 гейма и мач за Сърбия.

Французите запазиха лидерската си позиция в групата с 16 точки, докато балканците са 5-и с девет точки.