Отборите на Франция, Иран и Полша се класираха за третия етап от Световното първенство по волейбол в Полша от Група Е.

Благодарение на победата на Аржентина с 3:2 гейма над САЩ и успеха на Иран с 3:1 над Сърбия, домакините спечелиха правото да продължат напред, още преди да са изиграли последната си среща от потока срещу Франция. Независимо от развитието на тази среща, и двата състава ще стигнат до следващия етап на шампионата на планетата.

Според регламента, напред продължават първите три състава.

Отборът на САЩ, воден от Джон Спероу, се провали в мисията си срещу Аржентина и претърпя поражение с 2:3 (25:19, 26:28, 20:25, 25:23, 11:15) гейма, което остави янките „зад борда“. Неговият колега Хулио Веласко успя да мотивира своя състав, да покаже най-доброто от себе си на турнира, въпреки че тимът му вече нямаше шанс да продължи напред.

По време на мача реферите допуснаха грешка в тайбрека при 9:8 в полза на Аржентина. Вместо изравняване, разликата стана 10:8 точки, което може би оказа влияние в заключителната част на мача.

В другия двубой от Група Е, изненадата на турнира Иран победи с 3:1 (27:25, 22:25, 25:22, 25:18) гейма състава на Сърбия и по този начин намери място в заключителната част от Световното първенство.

По-късно днес, от Група Е, играят:

Австралия – Италия

Полша – Франция