Броени часове остават до началото на Световното първенство по волейбол в Полша и в градовете-домакини тече трескава подготовка на финалните акорди за големия форум. На Националния стадион във Варшава кипи работа по довършителните елементи около церемонията по откриването. 

Тя стартира в 20:00 часа българско време, а работниците са из целия стадион. Има и почистващ персонал из съоръжението, а основната им дейност е да почистят прес-ложата, в която ще бъдат настанени всички акредитирани журналисти. 

Вече голяма част от телевизиите са разположили техниката си на обозначените за това места и само се очаква стартът на церемонията. 

Малка част от феновете вече са се събрали пред Националния стадион и очакват официалното отваряне на входовете. Това ще стане около 17:00 часа българско време, а най-нетърпеливите са там от сутринта. 

Първият мач за деня, а и за шампионата, е между домакините от Полша и Сърбия. Той стартира в 21:15 часа българско време и ще бъде излъчен пряко по Нова Спорт, както и в Gong.bg!