Николай Николов отпадна от състава на България за Световното първенство по волейбол в Полша. По този начин в групата от 14 избраници на Пламен Константинов ще има само трима центрове.

Селекционерът обяви, че вика в тима младия Георги Сеганов, който по-рано през годината беше в разширения състав за Световната лига.

Пред Гонг разпределителят Сеганов сподели: „Преди четири часа разбрах, че заминавам на Световно първенство и още може би не съм осъзнал това. Това е Световно първенство, това е нещо много голямо и се вълнувам. Момчетата от отбора ме посрещнаха с усмивка и шеги. Цяло лято поддържах форма след Световната лига, а последните две седмици тренирам с ЦСКА. Дори и само да седя отстрани и да гледам Световно ще бъде в моя полза. Ако се наложи, съм готов да помогна с каквото може на националния отбор.“

Центърът Ники Николов имаше здравословни проблеми, заради които не успя да се включи в последните мачове под ръководството на Пламен Константинов. Волейболистът премина и ядрено-магнитен резонанс.

„Вчера на тренировка Ники изкара 15 минути. До последния момент имаше вариант да пътува, но окончателното решение е, че той отпада от 14-те за световното“, обясни Пламен Константинов.