Българският национален отбор по волейбол загуби приятелската среща срещу Бразилия, която се игра в новата спортна зала в Ботевград. След като вчера отстъпихме с 1:3 на Франция, днес загубихме със същия резултат и от „селесао“ - 21:25, 25:23, 22:25, 20:25. Това беше и последната проверка на „лъвовете“ преди старта на Световното първенство, като селекционерът Пламен Константинов ще обяви окончателния си състав в понеделник.

Той даде шанс на абсолютно всички играчи да вземат участи в мача, който се игра пред близо 3000 зрители. Единствено центърът Николай Николов, който трябваше да започне титуляр, не записа нито минута, тъй като почувства болки по време на загрявката. В средата на втория гейм при 13:12 разпределителят Андрей Жеков пък усука рамо, но стисна зъби и успя да продължи срещата.

Треньорът направи най-различни експерименти относно играчите си в полето, като в началото даде шанс на Владимир Николов и Николай Пенчев. Вторият игра почти цял мач и се представи на добро ниво. През първия гейм нашите имаха известни проблеми с началния удар, но впоследствие стабилизираха сервиса си. Играта се движеше точка за точка, като в самия край бразилците успяха да натрупат 3-4 точки разлика и спечелиха с 25:21

Втората част започна с преимущество на българите, които поведоха с 8:6, 11:8, 16:14. В игра влязоха Тодор Алексиев, Мартин Божилов като посрещач и за кратко Цветан Соколов на мястото на Владо Николов. Тодор Скримов затвори частта при 25:23.

Третият гейм отново бе с минимално преимущество за момчетата на Бернардо Резенде, които мощно оспориха съдийско решение за изравняване при 21:21, след което поведоха с 24:21 и дръпнаха с 2:1 гейма след 25:22.