Капитанът на Бразилия Бруно Резенде бе категоричен, че неговият тим има мисия да запише името на страната в историята на волейбола. Бразилия ще играе на пети пореден финал на Световно първенство, след като победи Франция и стигна до битката за титлата в Полша.

„Всички турнири са специални за нас и всички финали също са специални. Утре искаме да направим история. Ще направим всичко, за да запишем името на Бразилия в историята на волейбола. Това е нашият шанс да направим нещо, което никой друг не е правил“, заяви Бруно Резенде.

Старши треньорът на Бразилия Бернардо Резенде пък коментира след победата над Франция на полуфиналите: „Първо, мисля, че Франция ни показа чудесен волейбол с отлична организация. Знаехме, че мачът ще е труден. Второ, искам да се извиня, че не присъствах на предишните пресконференции. Не исках да отговарям на въпроси за това какво се случи след мача с Русия. Не присъствах на пресконференцията и след мача с Полша, защото мисля, че това беше полски момент и не исках да отговарям на въпроси извън мача, като правила и промени. Извинявам се за това.“