След като стана ясно разпределението на отборите в двете финални групи на Световното първенство по волейбол, всички концентрираха вниманието си върху "групата на смъртта", която събра Бразилия, Русия и Полша. 

В другата останаха Германия, Франция и Иран, които уж не са сред фаворитите, но всъщност там се подвизават волейболистите с едни от най-добрите показатели на шампионата до момента. 

В първия мач от потока днес един срещу друг се изправят Германия и Франция. В него ще видим най-добрия реализатор на турнира до момента Антонин Рузие, който носи екипа на "петлите". Френската звезда е със 166 точки в актива си до момента. 

Денис Калиберда от германския състав пък е един от най-добре представящите се в атака играчи на този шампионат. Той има близо 60% успешни атаки до момента, което след 9 тежки мача е постижение, достойно за уважение. 

Кошмарът на България - Гьорги Грозер - също попада в светлините на прожекторите. Той е лидерът на Бундестима и един от най-добрите изпълнители на сервис на турнира. Диагоналът е с 0.67 аса средно на гейм, а рекордът в турнира е негов, когато заби 8 аса срещу нашите волейболисти при победата с 3:1.