Град Лодз и Атлас Арена ще приемат мачове от Световното първенство по волейбол. Срещите в залата обаче ще стартират на 10 септември. Арената ще бъде домакин на част от срещите от Група Е, т.е. от втората фаза на шампионата.

След това в Лодз ще се състоят и срещите от Група H. Двубоят за 5-о място също ще се проведе в Атлас Арена. мачът е на 20 септември.

Лодз е град на древни дворци, вили, текстилни фабрики от 19 век. Град на фестивали, изложби, театрални постановки и вълнуващи спортни събития като Световното първенство по волейбол.

Атлас Арена в Лодз е най-голямото място за развлечения в Лодз. Залата е открита през 2009 година. Съоръжението е модерно и е пригодено за много голям кръг от спортове – баскетбол, хандбал, бойни изкуства и много други. Залата има възможност да се превърне и в ледена пързалка, а функционалностите й позволяват дори да бъде изграден и басейн.

В периода от 2009 до 2013 година Атлас Арена е била домакин на 201 събития, в това число на 68 концерта, 95 спортни прояви и куп други културни събития. В същия период залата е била посетена от точно 1 925 043 души.

Съоръжението може да побере най-много 13 806 зрители. Постоянната трибуна е с 10 049 седящи места, допълнителната, която може да бъде изградена е с още 2060 места.