Истинско унижение претърпяха волейболистите на Пуерто Рико на Световното първенство по волейбол в Полша. Те паднаха с 0:3 от един от фаворитите за титлата САЩ. Най-тежкият момент за тях беше във втория гейм, когато успяха да реализират само 8 точки. 

Американците бяха като фурии в първите два гейма. Те ги взеха с 25:15 и споменатото вече 25:8. В средата на третата част си позволиха сериозно отпускане и това даде шанс на пуерториканците дори да поведат в края ѝ при 16:14 след второ техническо прекъсване. 

Тогава обаче фаворитите включиха на друга предавка и набързо успяха да обърнат развоя на двубоя в края и да се поздравят с успеха и в него след 25:20, за да завоюват чиста победа и три точки от този мач. 

Над всички беше Тейлър Андерсън от състава на победителите. Той не само, че реализира 11 точки, но четири от тях бяха на блокада и процентът му по този показател беше над 50%, което говори за класа. 

Матю Андерсън заби 10 точки за успеха, а с по 9 се отличиха Пол Лотмън и Максуел Холт. След този успех американците излязоха временно начело преди останалите мачове от групата с 6 точки. Пуерториканците пък продължават да са последни без спечелена точка от три мача и са на път да се разделят с шампионата още в началото му.