Много тежък жребий изтегли младежкият национален отбор на България за Балканското първенство, домакин на което ще бъде Македония през лятото. Жребият бе теглен в Истанбул, където присъства генералния секретар на БФВ Станислав Николов. Момчетата на Николай Желязков са в една група със Сърбия и Румъния. Именно сърбите са един от основните фаворити за титлата заедно с тима воден от Николай Желязков. Победителите от 3-те групи се класират за полуфинала, както и най-добрия втори в класирането. Преди това обаче, предстои световна квалификация в София, където само първия отива на най-висшия форум на Планетата.

Кадетите водени от Виктор Карагьозов пък попаднаха в една група с връстниците си от Черна гора и Молдова. Домакин на Балканиадата в тази възраст ще бъде Турция и с оглед на съперниците се предполага, че няма да има проблем с класирането на полуфиналите.

При девойките старша възраст, България се падна в една група с Турция и Румъния. Домакин е Сърбия. Девойките младша възраст пък ще пътуват до Дурес (Албания). Там нашите ще премерят сили с връстничките си от Турция и Гърция.