Младежкият ни национален отбор по волейбол замина за Бразилия, където му предстои участие на Световното първенство. Гонг се срещна със старши треньора Николай Желязков преди отпътуването. Последните две години младите ни национали от всяко голямо състезание за завръщат в родината с медал, а припомняйки този факт, селекционерът отвърна: “Дано пак да е така и да се върнем тук с медал! Много ще се радвам на това и най-вече заради момчетата и заради труда, който положиха. Заслужават го”.

Ето още от думите на Николай Желязков:

“С много труден въпрос ,като дали сме готови, ме започвате. Отборът ни направи много сериозна подготовка. Момчетата се готвиха много съвестно и при много тежката ни програма. Въз основа на тази подготовка, мисля, че сме готови.

Изключително полезно за нас бе, че можахме да тренираме в новата зала и да имаме двустранни занимания с тим като Сърбия. Много се радвам, че и нашата федерация, и ръководството на залата, всички успяха да ни съдействат да влезем тук да тренираме, защото в Бразилия отиваме наистина в огромна зала. За нас това ще бъде от голяма полза.

Слава Богу, вече всички момчета тренират напълно без притеснения след здравословните проблеми, които имахме. Националите са напълно възстановени, тренират наравно с останалите, чувстват се добре, нямат болки. Надявам се контузиите да са напълно отшумяла тема.

Целта ни да играем финал на Световното сме си поставили както ние като отбор и си даваме ясна сметка, че това е много висока и трудно постижима цел. Но абсолютно сме уверени във възможностите си и че тази цел е постижима.

Нямам опасения относно дългото ни пътуване до Бразилия. Важното е, че ще имаме времето за аклиматизация. Ние ще сме там на 27-ми юли, а шампионатът започва на 1-ви август. В самолета имам 10 часа да си почина. Там остава и уговорката ни за съвместна тренировка с един от най-добрите бразилски клубове.”