Младежкият национален селекционер на България по волейбол Николай Желязков заяви, че предстоящата квалификация за Европейско първенство за малките лъвчета е трамплин за цялото поколение.

„Очакванията, както моите, така и на целия тим са да спечелим. Всички сме наясно, че Гърция е много силен отбор. Важно е да дадем максимума във всяка една среща“, започна Желязков.

„Като цяло Гърция и Холандия са двата най-стойностни отбора. За състава на Англия – имаме информация, че не е толкова опасен. Контролите ни бяха много полезни за изясняването на състава. Помогнаха ни да изчистим нашите слабости. Но това са само едни контроли. Проблемът е, че много от момчетата са резерви в клубовете си и нямат достатъчен игрови опит“, продължи специалистът.

„Това, че сме домакини - стените помагат в къщи. Но в нашите ръце е всичко. Оптимист съм за Европейското, няма как да бъде по друг начин. Отборът има потенциал, който трябва да се развие. Тази квалификация е много важна. Тя е трамплин за цяло едно поколение. Това е първото голямо състезание за този набор, а така се увеличат шансовете за Световното“, завърши Ники Желязков.