Андрей Жеков се очаква да остане резерва и в днешния мач на България от олимпийската квалификация. Титулярният ни разпределител има мускулно разтежение и затова на негово място тимът ни стартира с Георги Братоев. Плеймейкърът на Левски волей се справи добре и оправда гласуваното му доверие. Самият Жеков има огромно желание да е на полето, но с цел да се избегне влошаване на състоянието му бе запазен. Андрей неизменно бе на скамейката и при всяка възможност даваше наставления на Братоев и останалите.

Пред Гонг Николай Николов сподели, че е добре след като снощи във втория гейм контузи левия си глезен. Часове след мача той не изпитва вече болки в травмираното място, а до по-сериозен проблем не се е стигнало защото ловко усещайки какво се случва центърът ни е реагирал падайки, за да се предпази. Капитанът Владимир Николов също каза, че е добре, въпреки че и той имаше проблеми с окото.

Към момента очакваната стартова шестица на Радостин Стойчев е: Георги Братоев, Виктор Йосифов, Николай Николов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Владимир Николов и либеро Теодор Салпаров. До самият сблъсък със Сърбия обаче могат да настъпят промени.