Разпределителят на националния отбор по волейбол Андрей Жеков напусна преждевременно следобедната тренировка на тима ни в зала Сиконко.

Жеков се оплаква от първите симптоми на летен грип, който вече бе изкаран от част от съотборниците му. Той направи лекоатлетическите упражнения, след което беше освободен и отиде да си почива в парк-хотел Москва, където волейболистите са на лагер.

Заниманието пропусна заради същите симптоми и треньорът по физическа подготовка Йожи Брогли. Селекционерът Мартин Стоев зае мястото на Жеков в тренировъчната игра. При останалите 13 играчи не се забелязват здравословни проблеми.

Непосредствено след трите контроли на 24, 25 и 26 август срещу Гърция в зала Универсиада Мартин Стоев ще обяви името на единствения играч, който ще отпадне от състава му от 13 волейболисти за участието в приятелския турнир във Франция и Европейското първенство.

Националите не се интересуват от това, което се случва в лагера на съперника ни на европейското Хърватска, където има проблеми и е възможно дори да ни бъде присъдена служебна победа.

На тренировката почти всички играчи бяха с новите си маратонки Асикс последен модел, като единствените, които не бяха обули придобивките си бяха Матей Казийски Андрей Жеков, Методи Ананиев и Любо Христов.

Евгени Иванов-Пушката възхитен коментира качеството на новите маратонки: „Само дето не скачат сами.”