Националният отбор на България за младежи записа трета поредна загуба в група „А” на Световното първенство по волейбол в Бразилия.

Българите отстъпиха пред домакините от Бразилия с 2:3 (25:23, 19:25, 25:23, 23:25, 8:15) гейма в мач, който продължи 2:08 часа.

В тайбрека България нямаше никакъв шанс, а домакините спечелиха убедително с 15:8.

За България най-резултатни бяха Николай Пенчев с 20 точки, Венцислав Трифонов със 17 и Жани Желязков с 16 точки. За Бразилия Рикардо Соуса записа 20 точки.

България остана на последно място в групата с актив от 2 точки. Лидер е САЩ с 6 точки, пред Бразилия също с 6 точки и Япония с 4 точки.

„Направихме добър мач и моите играчи нямат никаква причина да се срамуват от себе си. Борихме се за всяка точка. В решаващите моменти Бразилия бе по-добрият отбор. Трябва да подобрим нападението си през центъра”, заяви след срещата старши треньорът на българите Николай Желязков.

„Стана хубав мач и за двата отбора. Бразилия имаше по-добър сервис в определени моменти и това направи разликата. Ние подобряваме играта си във всеки мач и се надяваме да спечелим следващите си мачове”, добави капитанът на тима Борислав Георгиев.

В следващата фаза на турнира - за разпределение на местата от 9-то до 16-то България е в група „Н” заедно с отборите на Пуерто Рико, Германия и Белгия.

Националите играят с Белгия в първия си мач на 6-ти август около полунощ българско време.