Теодор Салпаров се преквалифицира. Макар и само за 30 минути, либерото на националния отбор по волейбол на България и ЦСКА влезе в ролята на журналист в националното Дарик радио.

Салпаров бе човекът, който представи спортните новини в празничната програма на медията по случай 19-ия й рожден ден.

Напълно спокоен Теди стана водещ, като запозна слушателите с най-важното от обмена в първата половина на 21 януари - новини за селекцията в Левски, контролите на футболните ни тимове, информации за българските футболисти в чужбина, Барселона и други.

Либерото плюс това трябваше да обяви важната за него и феновете на волейбола новина за съперниците на България в олимпийската квалификация през май. Самият Салпаров дори пусна в ефир селекционера на тима ни Радостин Стойчев, а с интерес чу и коментара на президента на федерацията Данчо Лазаров, сръбската легенда Владимир Гръбич и Георги Петров за жребия и съперниците ни по пътя към Олимпиадата в Лондон.

Със слушалки и пред микрофона Салпаров демонстрира майсторство, не само на волейболното поле, но и в студиото на Дарик, като спазваше напълно всички правила на водене, четене и пунктоация.

Теодор Салпаров, след като излезе от студиото, отправи и своето пожелание към Дарик радио на специалната стена. С червен маркер той написа: “Най-хубавото радио в България, да продължават в този дух!”.

След 30-минутния си стаж в Дарик радио, Салпаров се насочи към истинската си работа. Довечера той има мач с ЦСКА срещу Габрово от родната Суперлига.