Треньорският тандем начело на националния отбор по волейбол за мъже Камило Плачи – Найден Найденов, бе гост в “Шоуто на Слави” в Деня на съединението на България.

Плачи бе утвърден като селекционер на волейболния ни тим, а след разговори, Найденов се съгласи да бъде до него в работата му.

Плачи разказа на култовото диванче за успехите на националите на Олимпиадата в Лондон, където определи за ключов мачът ни с Полша. Той обясни, че от четири години живее в България, и никога не е бил сантиментален в мачовете срещу Италия, и е печелил всички досега, с изключение на този на Игрите.

„Ако запазим колектива, ще успеем повече. Направихме уговорка с Камило, че сега четири години той ще е старши треньор, и след това ще се сменим,“ заяви Найден Найденов шеговито.

За темата Матей Казийски, той добави: „Матей трябваше да се промени, за да остане. Защото ние станахме колектив без звезди. Когато има звезда в такъв колектив, понякога това дразни, особено при колективните спортове.“

Найденов подари треньорски екип от Олимпиадата на Слави Трифонов и покани водещия да посети тренировка на националите догодина.