5-годишният син на капитана на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов - Симеон вкара първия си гол, научи Гонг. Вчера по-малкият от двамата синове на диагонала реализира първото си попадение за тима, в който рита в Италия. Голът бе единствен за състава на Николов-младши, но тимът му загуби с 1:5.

Както Симеон и батко му Александър Николови, така и децата на Андрей Жеков - Виктор и Габриела, са от един отбор в местната детска школа в Пиаченца.

След като преминаха в Копра Пиаченца, Николов и Жеков записаха децата си в различни спортни школи, като малчуганите посещават курсове по футбол и плуване, а като пораснат още малко сигурно ще преминат към волейбола, защото както техните татковци, така и майки, са волейболисти.

Симеон Николов (в средата) със съотборника си и син на Андрей Жеков - Виктор

източник: Личен архив

“Нищо драматично няма, че играят футбол, а не волейбол! Просто сега ритат, защото са много малки за волейбол“, сподели пред Гонг Владо Николов по повод футболните занимания на малчуганите и първото попадение на сина си Симеон.

“Когато ходят да играят футбол, го правят навън, закаляват се, тичат, изпотяват се. Докато в момента волейболът, който се играе на тази възраст, на която са те, е миниволей или една игра, която се казва ловенка, при която си прехвърлят топката, без да я оставят да падне на земята и това не е точно волейбол. Предполагам, че като станат на една подходяща възраст, ще почнат да се занимават с волейбол и да видят дали ще им хареса, или не. Сега се занимават с различни спортове, като футбол и плуване, за да видим дали ще покажат талант в някоя област“, разказа още Владо Николов.