Волейболистът Матей Казийски продължава да е временният водач в класацията на Дарик Мъж на годината. Спортистът е номиниран за отличието заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и вицепремиера Цветан Цветанов. Техните позиции в класирането също остават непроменени – Плевнелиев запазва второто си място, а Цветанов е трети. Гласуването за Мъж на годината започна преди две седмици на сайта manoftheyear.bg. Победителят ще бъде обявен на церемония на 2 декември в Младежкия театър "Николай Бинев".

Благодарение и на сериозна кампания в интернет в подкрепа на Матей Казийски, волейболистът продължава да е номер едно във временното класиране за Мъж на годината. За номинираните за отличието досега са гласували близо 12 000 души като голяма част от тях са предпочели спортиста.

На втора позиция остава министър Росен Плевнелиев, като броят на получените гласове за него вече е съвсем близък до броя на тези за колегата му Цветанов. През последната седмица феновете на министъра на вътрешните работи също се организираха и създадоха специална страница във Фейсбук посветена на участието му в конкурса на Дарик. Вероятно тя е една от причините съществуващата до скоро голяма разлика между неговите гласове и тези за Плевнелиев да бъде стопена.

Дали има промяна във временните позиции на тримата ще стане ясно следващия понеделник, когато те ще се обновят в сайта manoftheyear.bg. Именно там всеки, който иска, може да гласува за номинираните за Мъж на годината до 26 ноември (включително). Системата приема по един глас от един e-mail.

Конкурсът Мъж на годината се организира от Дарик за трети пореден път, а това е неговото 20-то издание. Казийски, Плевнелиев или Цветанов можете да подкрепите тук.