Българските волейболисти заедно с другите седем тима на финалите на Световната лига са главните герои и атракция в зала Ерго Арена в Гданск. На брега на Балгийско море страхотното съоръжение приема любителите на волейбола в продължение на пет дни.

Казийски и компания пък са на волейболната сцена, след като преди половин година тук се изяви Лейди Гага със своето чудовищно шоу. След нашите играчи пък под купола на залата ще се приютят Ерика Баду (5 септември) и Ози Озбърн след това. Последното голямо събитие в Ерго Арена бе концертът на Стинг от турнето му, което мина и през стадион „Георги Аспарухов” в София.

Огромната и внушителна зала е с 11409 седящи места, а и с правостоящи броят на зрителите може да стигне до 15000. както за публиката, така за журналистите, официалните гости и играчи има всякакви удобства. За представителите на пресата има панорамна зала с кетеринг на тавана с пълен изглед към вътрешността, но и с тераса към Балтийско море. До мястото се стига с асансьор и придружител. За официалните лица условията са на доста високо ниво.

Евро Алена е открита на 18 август 2010 година в града, където се очакват и мачове от Европейското първенство по футбол.