Бащата на настоящия селекционер на България Радостин Стойчев и екснационален треньор Светослав Стойчев се просълзи пред Гонг преди обед, спомняйки си как босът на Гонг го е спасил преди години от уволнение.

Ето и историята на Стойчев - старши, който остава единственият до днес наставник на волейболна България, извел тима ни до световния връх - в Кайро с младежите през 1991 година:

„Много здраве на Вашия Томислав Русев! Той навремето ме защити, когато Спиридон Зегов ме уволни. Това бе след като отидох във Франция, със собствени средства в отпуската си. Бях със сина ми Радостин, настоящия треньор на Левски Георги Петров и още едно момче Павел Дамянов.

Събитията са в началото на 90-те години, когато във Франция са повикани най-добрите състави по плажен волейбол. Тогава още по старите правила на игрище 9 на 9 метра и не по двойки, а по тройки. В международния турнир, освен най-силните френски тройки, са поканени и още 8 чуждестранни.

Тогава ние станахме трети в света на плажен волейбол! И Зегата ми се обажда да тръгваме, а тогава не можеше така - трябва предварително да си запазиш самолетен билет.

Дойдох си тук и ми казват “Уволнен си!” Тогава Томислав започна да пише за това и така ме спаси от уволнение.“