Всички национални волейболисти на България напуснаха страната. Първо мъжете със Силвано Пранди заминаха за Словакия тази сутрин за първите две контролни срещи преди Световната лига. С разпределители Андрей Жеков и Иван Станев, без Георги Братоев и Добромир Димитров отпътуваха в 9 часа сутринта от Варна през Виена за Словакия, а мачовете са на 15 и 16 май срещу домакините в Попрад.

Преди обед пък женският ни национален отбор се отправи към Испания. Драган Нешич, Тони Зетова и компания заминаха от София за Мадрид, където на 15, 16 и 18 май ще имат проверки с испанките, а оттам директно ще се насочат към Португалия и първият турнир в Група F от европейските квалификации в Гуарда на 21, 22 и 23 май. Вторият турнир в групата, където, освен България, са и отборите на Гърция, Португалия и Финландия, ще се играе в Самоков на 28, 29 и 30 май.

В същото време и младежкият ни национален отбор е извън България. Младите ни волейболисти са в Скопие, където ги чакат две контроли не с връстниците им, а с мъжете на Словакия в голямата зала „Борис Трайковски”.