Българският национален отбор по волейбол постигна две победи над Аржентина като гост в Световната лига, и след няколко кошмарни дни в полети и път, се отправя по обратния път – до Европа и оттам – към Китай.

Утре сутринта местно време - 13:30 българско, тимът ни ще закуси в хотела си, след което поема към летището в Сан Хуан, откъдето волейболните ни национали предприемат втория етап от пътешествието си - със самолет до Буенос Айрес в 15:15 часа у нас. В 23:20 ще отлетят от столицата и ще напуснат Южна Америка, за да се върнат отново до Европа с кацане в Париж. От Франция пък им предстои нов дълъг полет - 11 часа, за да се насочат към Азия – първо до Пекин, после до Ченду. Последователно без пауза и нощувка на земя, състезателите ще имат полети с продължителност съответно 2, 14, 11 и 3 часа. Общо 29 часа!!!

Така, тръгвайки от Сан Хуан в студено зимно време на 11 юни в 9 часа, ще пристигнат в Ченду на 13 юни в 14 часа местно време, преминавайки множество часови пояси, а азиатската държава ще ги посрещне с летни температури.