Волейболистките спряха победния си ход в Гран при след 0:3 (16:25, 24:26, 23:25) срещу Доминиканска република в чешкия глад Оломоуц. 

Преди седмица двата отбора играха отново начална среща на първия турнир в Тукуман, където нашите спечелиха с 3:2.

Този път обаче физически мощните момичета от Карибите изглеждаха далеч по-свежи от състоянието, в което бяха на аржентинска земя и показаха защо са седми в световната ранглиста. В Тукуман те пристигнаха след дълго отсъствие от страната си и участие на олимпийска квалификация в Япония, после и контролни мачове в Бразилия.

Треньорът Иван Сеферинов стартира с промени в шесторка в сравнение с предишните две срещи - Ева Янева (17 т.), Лора Китипова (2), Емилия Николова (6), Гергана Димитрова (4), Мира Тодорова (5) и Нася Димитрова (7), либеро е Мария Филипова. 

Не започна Виктория Григорова, която е поредната ни състезателка със здравословни проблеми. От два дни централната блокировачка вдига висока температура, дори пропусна сутрешната тренировка.

В първия гейм нашите контролираха играта до 13:10, когато обаче последва сериозен срив и тотален обрат за 16:23. Във втората част отново доминираше съперникът, макар и битката да бе по-равностойна. 

При 19:20 Виктория Бежандолска замени за кратко Тодорова, после Мира се върна на игрището, а нашите стигнаха до 24:24. Но силите им стигнаха до тук – 24:26.

В третия гейм Сеферинов потърси път за спасение, като пусна другата разпределителка Петя Баракова вместо Китипова и Мирослава Паскова (1) на мястото на Гергана Димитрова. И в началото това даде ефект – 5:1 и 8:5 на първото технически прекъсване. На второто авансът нарасна на 16:11, после стана 22:18. Отново обаче се стигна до колебания в тима ни и отново бяха фатални за крайния изход.   

Следващият мач на нашите е в събота от 19:10 часа срещу домакините, последният сблъсък е в неделя от 16:10 часа с тима на Канада.