Националката Гергана Димитрова коментира победата на България над Република Корея с 3:1 гейма в четвъртата седмица от Волейболната лига на нациите. Тя остана доволна от първата победа на националките в надпреварата, която се явява и историческа. 

"Макар и късно, тази победа все пак е историческа, защото ни е първа в турнира и мисля, че е заслужена. Момичетата играха прекрасно. Може би трупането на опит вече започва да дава резултат. Показахме, че знаем какво да правим и показахме добър волейбол."

"Що се отнася до настройката, понякога трябва да се форсираш сам от гледна точка на емоцията и после самият заряд за мача идва сам. В този беше по-голям. Да, съперникът имаше досега само една победа, но можеше да направи и две. Но я взехме ние и това е много радостно", заяви Димитрова след успеха над Република Корея.

Съотборничката ѝ Мирослава Паскова беше сред другите с голяма заслуга за успеха и заяви, че се надява тимът да запази тази положителна вълна и за турнира в Китай, който е от последната седмица във Волейболната лига на нациите.

"Във всеки мач ние тръгваме заредени за победа, но този път издържахме до края и затова победихме. А не както досега, след 20-а точка губихме контрол над емоциите и ставаха обърквания. А на такова ниво не трябва да се допуска, защото после се губят мачове."

"Преди този обаче отново имахме разговор в отбора за проблемите си, от които малко по малко излизаме. Дали беше и късмет, дали и професионализъм - ще си проличи занапред, надявам се. Да, ако бяхме изиграли този мач по-рано, със сигурност щеше да бъде друго в турнира, но както се казва в клишето - по-добре късно, отколкото никога."

"Надявам се да запазим инерцията и за турнира в Китай, където въпреки, че излизаме срещу много класни отбори, както вече се знае - няма какво да губим. Трябва да играем със сърцата си за удоволствие, за треньора и за всички, които все още ни подкрепят", коментира Мирослава Паскова.