Женският национален отбор по волейбол на България, който е воден от Иван Петков започва от днес участие в група 8 от втората седмица на Волейболната лига на нациите. Турнирът е в холандския град Апелдоорн (28-30 май), а съперници на националките са домакините от Холандия, Полша и Бразилия.
 
В първия си мач националките се изправят срещу Полша, а двубоят е тази вечер, от 17:30 часа (б.в). Следващият мач на България е на 29 май срещу Холандия от 20:30 часа. 

България завършва своето участие в група 8 на 30 май с двубой срещу Бразилия от 20:30 часа.
 
Срещите от турнира ще бъдат излъчвани на живо по телевизия Мax Sport 1. 
 
Съставът на България е един от най-младите в световната надпревара със средна възраст на състезателките 22,5 години. При дебютното участие тимът ни продължава да търси своето утвърждаване, а основна цел са победи и  запазване на мястото в елита, съобщава официалният сайт на родната централа.

В първата седмица на Лигата, на домакинския турнир в Русе, нашите момичета показаха борбеност и много добри изяви, но не успяха да запишат успех, като завършиха с 1 точка, от двубоя с Белгия (2:3). Това ги нареди на 14-о място във временното класиране.

Първият съперник на националките в град  Апелдоорн  - Полша отбеляза две победи в първата седмица, като със 7 точки заема четвърто място във временното класиране. Бразилия също завърши с две победи, но с 6 точки се намира на 5 място в таблицата. Домакините от Холандия са на десета позиция с една победа и 3 точки. 
 
Програма на турнира в Холандия
 
Седмица 2, Група 8 (в Апелдоорн, Холандия)
 
28 май (вторник), 17:30 часа: БЪЛГАРИЯ - Полша
29 май (сряда), 20:30 часа: Холандия - БЪЛГАРИЯ
30 май (четвъртък), 20:30 часа: Бразилия - БЪЛГАРИЯ