Женският ни национален отбор по волейбол загуби втората си среща на Европейското първенство от Чехия с 2:3 (10:25, 25:22, 22:25, 25:23, 18:20) гейма.

Възпитаничките на Драган Нешич бяха много близо до успеха, но не съумяха да се наложат в тайбрека, въпреки че стигнаха първи до мачбол.

Срещата, която се проведе в град Хаселт (Белгия) продължи повече от два часа.

Чехкините се наложиха с категоричното 25:10 в първата част, но българките се мобилизираха бързо и изравниха резултата в геймово съотношение след 25:22. Последва нова размяна на геймове, като съперничките ни взеха третия с 25:22, а след това отново се стигна до равенството - 2:2 гейма след 25:23.

В последната част българките изпуснаха два мачбола, като преди това позволиха да бъдат изравнени, въпреки че водеха с 8:5. В решителните минути националките ни не успяха да се мобилизират и позволиха на чехкините да се поздравят с крайния успех след 20:18.

В първия мач от шампионата на Стария континент България се наложи над Испания с 3:2 гейма. Следващата среща от Група Б на националките ни е в неделя срещу тима на Полша.

Съставът на България: Любка Дебърлиева, Цветелина Заркова, Ева Янева, Радосвета Тенева-Миличевич, Елена Колева, Страшимира Филипова, Мария Филипова-либеро (Деница Карауланова, Мартина Георгиева, Диана Ненова, Елица Василева).