Българският национален отбор по волейбол – жени, стартира с трудна победа участието си на Европейското първенство в група Б. Момичетата на Драган Нешич се наложиха с 3:2 (26:28, 15:25, 33:31, 25:14, 15:13) гейма над Испания, което се провежда в Белгия.

Българките, които бяха сочени за лидери в тази среща, успяха да обърнат съперничките си от 0:2 гейма до 3:2 за малко повече от два часа игра.

Момичетата ни изпуснаха първата и втората част съответно с 26:28 и 15:25. След това българките успяха да се мобилизират и макар и много трудно стигнаха до успех в третата след инфарктното 33:31 точки, въпреки че в началото на гейма водеха с 6 точки.

Испанките имаха възможността да спечелят мача, но пропуснаха шанса си в третия гейм, който продължи 36 минути. За сметка на това националките ни показаха класа в края на тази част и не допуснаха изненада.

Българките се поздравиха с успеха в четвъртата част след категоричното 25:14 и стигнаха до тайбрека, който бе изцяло за момичетата на Драган Нешич – 15:13.

Съставът на България: Любка Дебърлиева, Цветелина Заркова, Ева Янева, Радосвета Тенева-Миличевич, Елена Колева, Страшимира Филипова, Мария Филипова - либеро (Диана Ненова, Петя Цекова, Мартина Георгиева, Елица Василева).