Волейболните ни националки спечелиха приза за отбор на юни в анкетата на Пресклуб България. Селекционерът Драган Нешич пък взе приза за треньор на месеца.

Спряганата за бъдеща състезателка на италианския Йези Елена Колева благодари за приза от името на целия отбор и си пожела през следващия месец отново националките да са номер едно.

„През следващите две седмици ни предстоят важни мачове. Искам да ги спечелим и пак да сме тук. Треньорът ни е казал, че всеки в отбора си има своята отговорност. Нормално е след всяка победа да имаме повече самочувствие. Апетитът идва с яденето, знаем, че важни са световните квалификации, но не бихме отказали и успехи в Евролигата. Нагласата ни е положителна. Отиваме за победи, но освен това сме доста концентрирани. Все още е тайна дали ще подписвам договор с тима на Нешич в италианската Серия А1 Йези,” каза Колева.

Селекцията на България играе в събота полуфинал с Турция в Кайзери от 18:30 часа, а малкият и голелият финал на дебютната Европейска лига са в неделя. Веднага след това волейболистките заминават за италианския град Корилиано, където им предстои последната квалификация за Световното първенство в Япония догодина.