Волейболните национали на България ще упражнят правото си да гласуват за избор на депутати в 41-то Народно събрание. Играчите вземат бюлетините и ще отбележат избраниците си, въпреки че са в Япония, научи Гонг.

След втория мач от четвъртия уикенд на Световната лига Япония – България, момчетата ще отидат да гласуват в посолството ни в Токио. Специално заради тях бе удължен с един час и срокът за предаване на бюлетините.

По една тренировка на ден в часа на мача правят волейболистите в зала „Ариаке Колизеум”. Днес преди заниманието Силвано Пранди ги заведе и на видео. Заради температурата от 27 градуса в съоръжението, Салпаров и останалите момчета сменят поне по 3 фланелки на тренировка, а температурата е такава заради спрян или намален климатик.

Жеков и компания ще играе в Страната на изгряващото слънце първо в зелени, а след това в червени екипи. Мачовете са от 9 часа българско време в събота и от 8 в неделя.

Българският старши треньор Силвано Пранди по традиция бе дипломатичен в отговорите на многобройните въпроси съм него в Токио по време на пресконференцията и индивидуалните интервюта за японски телевизии след това. Италианецът сподели: „Японският национален отбор е добър, не трябва да го подценяваме особено след като ни победи във Варна. Ще направим всичко възможно да вземем две победи сега”.

На техническата конференция по-рано днес стана ясно, че селекционерът на Япония Уета е направил една незначителна промяна в 14-те си избраници. На мястото на Такашиса Отаке, той включва 189-сантиметровия Ю Кошикава.

Пред китайския супервайзер на двубоите този уикенд, вицепрезидентът на Японската волейболна федерация Накано пък каза: „Националният ни отбор навлезе в нов период – този от 4 години за Летните олимпийски игри в Лондон. Мачове като тези с България за Световната лига трябва да бъдат използвани, за да видим способностите на играчите ни”.

Домакините вече са напълно готови за мачовете по отношение на организацията и подготвят отново шоу с мажоретки.