Националният ни отбор по волейбол излетя от София за Москва с 21 минути закъснение. Селекционера Силвано Пранди раздаде на 14-те си избраници нова информация на USB флаш памет. Професора спази традицията да предостави по време на дългите полети информация, тактика и схеми на отделните постове.

След полет сутринта от Варна до София, Андрей Жеков и компания престояха близо два часа на летището в столицата, преди да се качат на самолета за Москва. А оттам ги чака нов въздушен преход до Хабаровск. Волейболистите бяха изненадани, че не могат да чекират багажа си директно да крайната точка на своето пътуване, а ще трябва в Москва да чакат и вземат саковете си, преди да се насочат към самолета за Хабаровск.

България гостува на Русия на 27 и 28 юни от 18 часа местно време в Платинум Арена. Заради плюс осем часовата разлика, срещите между съставите на Пранди и Даниеле Баньоли, в града разположен на десния бряг на река Амур и на 30 км от границата с Китай, са от 10 часа сутринта българско време.

Букмейкърите сочат Русия за фаворит и в двата мача, след като Сборная е на второ място в нашата Група C, а ние сме трети. Лидери са кубинците също като руснаците с по 9 точки, но по-добра точкова разлика. Момчетата от Острова на свободата гостуват този уикенд в Страната на изгряващото слънце.

„Нормално е да има напрежение след 3 загуби. Дано излезем от дупката с мачовете в Русия”, споделиха от родния лагер на път за двубоите от третия уикенд на Световната лига. След мачовете със Сборная нашите ще прелетят за 60 минути до Токио, където пък ги чакат реваншите с Япония на 4 и 5 юли.

Междувременно се разбра, че третият разпределител на националния ни отбор Иван Зарев, който остана да се подготвя във Варна, ще претърпи артроскопия. Играчът на ЦСКА първо ще мине преглед при д-р Тони Георгиев, след което предстои и интервенцията.